tiistai 18. syyskuuta 2012

Ei voi mennä mäkeen


Ei ole epäonnistumista, on vain lopputuloksia. Kukaan ihminen ei ole rikki, ketään ei tarvitse ”korjata”. Se n. 90% sinusta, joka aistii ja tuntee paljon enemmän kuin tietoinen mieli ja rationaalinen ajattelu pystyy ehkä milloinkaan ymmärtämään, on täysin ehjä ja sinussa jo valmiina. Tietoinen mielemme, se joka analysoi ja mittaa kun hahmottaa todellisuudesta vain n. 5-10%.

Olemme kaikki elämämme aikana luoneet erilaisia ajatusmalleja, uskomuksia, arvoja , toimintatapoja, jne. Menneisyys kuitenkin meni jo. Emme voi määritellä itseämme menneisyyden perusteella. Se on sama kun jatkuvasti katsoisi peräpeiliin , kun ajaa eteenpäin.Käytännössä jokainen ajatus luo tunteen. Tunne luo tekemistä tai tekemättä jättämistä.Jos et tiedosta näitä prosesseja, ajatuksia ja tunteita, aivosi heittelevät sinua vähän kuin randomilla. Mitä paremmin siis pystyt huomaamaan millaiset aistimukset ja ajatukset luovat kokemuksesi, sen paremmin voit, tunnet tasapainoa ja rauhaa, oli tilanne mikä hyvänsä. Ne ovat vain aistimuksia, ei totuus.Voit aina valita miten suhtaudut. Voit aina hyväksyä sen mikä tapahtuu, ja jos sinun tarvitsee, muuta suhtautumistasi! Kukaan tuskin nauttii kaatosateessa siitä, jos autonrengas meneekin puhki. Kannattaako silti käyttää arvokasta ajatus energiaa todellisuuden vastaan taisteluun? Ei varmasti. Sen sijaan, se miten koet tilanteen, on muutettavissa helposti. Usein se tapahtuu jo niinkin helposti kuin että päätät hyväksyä että tässäpä sitä ollaan märkänä ku kala vedessä. Rationaalinen ajattelu on harvoin läsnä tässä hetkessä, se aa energiansa menneestä tai tulevasta. Jos kuitenkin elämä tapahtuu tässä ja nyt, miksi pyörittää mielessä jotain, jota ei enää/ vielä ole?
Tulevaisuutta on tietysti hyvä suunnitella. Suunnittele tulevaisuutta kuitenkin tästä hetkestä käsin, ilon ja nautinnon kautta. Matka luo itse itsensä. Uskalla olla kaikkine aisteinesi yhä enemmän läsnä, siinä missä kulloinkin olet. Tulet huomaamaan, että mielesi ”vääristää” asioita yhä vähemmän.

Tulet huomaamaan entistä enemmän miten pieniä ihmeitä tapahtuu. Oikeita mahdollisuuksia tulee eteesi. Tulet huomaamaan, että saat juuri oikeat opit, oikeaan aikaan.
Et jaksa tai enää pidä järkevänä analysoida asioita puhkit.Sinussa on itsessäsi kaikki tarvittava viisaus.
Keidenkään matkaa , tai polkua tai tätä hetkeä ei voi verrata keskenään. Et voi verrata itseäsi kehenkään.Unohda itsesi arvoittaminen hyväksi tai huonoksi. Unohda itsesi määrittely termein.
Joskus kuvittelin olevani kärsimätön, empaattinen ja helposti innostuva, ehkä turhan ”voimakastahtoinenkin”. Nuo sanat ovat enää vain helinää, ja hassuja määritelmiä. Kukaan meistä ei ole aina jotain. Jos olen jossain hetkessä joskus toiminut kärsimättömästi, tarkoittaako että olen kärsimätön? Entä kaikki ne kerrat kun olin kärsivällinen? Jos alan mielessäni kertomaan itsestäni tarinaa millainen olen , luon turhaan itselleni jotain virheellistä identiteettiä – joka alitajuisesti ohjaa alitajuntaani toimimaan. Tätä tein vuosia, ja vieläpä lääkäritkin tukivat minua siinä. Olin masentunut, vaikeasti. Minulle sanottiin, että joudun ehkä loppuelämäni syömään lääkkeitä.

Kukaan. Ei. Ole. Mitään. Aina. Aivoni alkoivat yleistämään ja huomioini kiinnittyi pääasiassa niihin hetkiin kun en kokenut iloa. Tunteet kuitenkin vaihtelevat päivänmittaan jokaisella. Minä vain takerruin niihin huonoihin. Toki tämän lisäksi myös pidin tuolloin ajatuksiani ja mielikuviani tosina, tiedostamattani. Voi kuulostaa hurjalta, että mikään mikä koet ei ole totta. Ne ovat vain tiettyjä aistimuksia. Tunteet ovat parhaimmillaan ihania asioita, joista meillä on etu oikeus nauttia. Nekin ovat tiettyjen aistimusten ja ajatusten summa. Kun tiedät , miten kokemus rakentuu, voit valita.Joskus elämässä tarvitsee rohkeutta. Joskus kun havahtuu siihen, että ne tarinat joita itsestään kertoi, ne asiat joita piti tosina ja ne käytösmallit joita ennen tarvitsi, eivät olekkaan tosia, elämä voi muuttua, isostikkin. Ei kuitenkaan välttämättä. Joillakin muutos on nopea, joillekkin se on hitaampi. Mitään pistettä ei kuitenkaan koskaan tule, jossa olisimme jotenkin ” täysin valmiita”. Elämä on elämistä varten, senkin jälkeen kun olemme tietoisempia ja voimme valita. Hyvä niin. Elämässä on kyse kuitenkin paljon muustakin kuin vain minusta, ja sinusta. Elämme tällä isolla maapallolla, joka on osa isoa universumia. Kun muutat itsesi, muutat maailmaa. Ota siis omalle vastuullesi se ainoa, mistä voit loppukädessä vastata, oma itsesi. Ota tehtäväksesi se, että sinä olet aidosti rehellinen itsellesi. Kuuntelet sydämmesi ääntä, olet läsnä. Teet asioita, jotka tuntuvat oikealta.

Kun annat itsellesi luvan erehtyä, huomaat että voit vain oppia.

Ja kyllä, puhun nyt erityisesti itselleni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti