tiistai 23. lokakuuta 2012

Elämän hidastaminen tai nopeuttaminen?
Käsi ylös, jos haluaisit “downshiftata” tai hidastaa elämää?!

Käsi ylös, jos haluaisit kehittää itseäsi, ts. upgreidata elämääsi?!

Veikkaan, että yhtä monta kättä molemmissa ryhmissä. Moni ystävistäni on downshiftannut, ja yhtä moni ystävistäni on hankkinut lisää asioita elämään ja kehittää itseään.

Mikä on muuttunut? Loppujen lopuksi ei mikään (minun mielestäni).

Edelleen, downshiftaajat ovat omassa oravanpyörässään, jota poljetaan tällä hetkellä vähän hitaammin. Ympäristössä on ehkä vähemmän materiaa, mutta taustalla on kuitenkin monesti halu siitä, että mitä jos minulla olisi vieläkin vähemmän. Entä jos omistaisin alle 50 tavaraa, vaatteet mukaanlukien. Kuinka vähällä tulen toimeen?

Kuvan lähde: http://laroucheplanet.info

Ja kun näitä asioita kerta mietitään, downshiftaaja polkee edelleen omaa oravanpyörää, joka on varmasti huomattavasti erilainen, kuin itsensäkehittäjän oravanpyörä.

Itsensäkehittäjä miettii tavoitteitaan: Mitä haluan saavuttaa? Mitä haluan saada lisää elämääni? Missä olen nyt menossa ja mihin päädyn vuoden tähtäimellä. 10 vuoden.

Itsensäkehittäjä: “Niin, haluan ainakin tuon talon, auton ja asunnon sekä ehkä tuon työpaikan.”

Tässä taustalla on erilainen oravanpyörä, kierroksia on ehkä enemmän ja ympärillä enemmän tavaraa… Sama asia eri paketissa: molemmat asiat sisältävät haluamista yhtä lailla.

STOP!

Lopeta se polkeminen hetkeksi. Molemmissa tapauksissa. Olet vain hetken hiljaa, pysähdyt ja huomaa miltä sinusta tuntuu, kun olet hetken vailla haluamista.

Tarvitsetko mitään vähemmän tai lisää? Todennäköisesti et.

Mikä sinä olet? Kokeile vastata: Mikä minä olen?

En tiedä mihin lopputulokseen päädyt, mutta jos kuvaisin sinua vain sanalla: Olet Downshiftaaja… tai olet itsensäkehittäjä… se ei varmasti riittäisi tai kertoisi koko totuutta.

Pääasia on, että olet. Kaikki muu on extraa ja jo sinänsä positiivista ☺ Mitä siis voit tehdä, jos voit jo nauttia nykyhetkestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti